Profeția – Jennifer L. Armentrout

Titlu: Profeția

Autor: Jennifer L. Armentrout

Serie: Titanii

Volum: #4

Număr de pagini: 363

An apariție: 2021

Editură: LedaEdge (Corint)

 Bună ziua oameni frumoși! Ce mai faceți? Sper că vă bucurați se magia sărbătorilor care se tot apropie. Totodată, sper că ați terminat de împachetat cadourile și nu le lăsați pe ultima sută de metrii ca și mine.
 Totuși, explicația pentru întârzierea cadourilor este următoarea: am avut multă treabă (curățenie în mare parte) iar în puținul timp liber am citit. Astfel am ajuns la voi cu recenzia celui de-al patrulea volum al seriei Titanii (Profeția) și ultimul
 Pentru cei ce nu au început seria, vă atenționez că această recenzie poate conține SPOILERE cu privire la volumele anterioare.

  Acest ultimul volum al seriei Titanii vine să lămurească foarte multe aspecte. După ce Josie descoperă că tatăl ei natural este chiar puternicul Apollo (zeu zilei, al luminii și al artelor) și că ea este o semizeiță cu puterni nebănuite, eroina noastră se vede în ipostaza de a salva lumea. Titanii au fost eliberați și soarta lumii este în mâinile ei și a altor semizei. Totuși există multe obstacole ce par de neclintit. 
 Cu un copil pe drum, un vis măreți și multă speranță, Josie și Seth se văd nevoiți să găsească soluții pentru a pune punct dezastrului. Lucrurile sunt foarte încurcate, la fel și căile pe care zeii le aleg. Iar soarta este un lucru greu de oprit sau de urmat. 

 Am așteptat cartea asta foarte mult timp. Așteptam cu nerăbdare să văd cum se vor sfârși lucrurile. E adevărat că la multe aspecte nu mă așteptam. Pe unele le-am uitat, pe altele le-am adorat, dar au fost momente în care m-am simțit dezamăgită.
 Acțiunea în unele momente i s-a părut ușor grăbită. Recunosc, aveam alte așeptări de la acest ultim roman al seriei.

 Josie. O femeie puternică. A evoluat foarte mult pe parcursul seriei și au fost momente când am rezonat cu ea și m-am văzut pe mine în pielea ei. Au fost momente în care știu că aș fi reacționat mult mai rău decât a făcut-o ea, însă per ansamblu Josie m-a surprins.

 Seth. Mi-a plăcut de el în primele volume. Nu că acum nu l-aș adora, însă mi s-a părut că acum a lăsat garda mai jos. S-a înmuiat mult și nu am înțeles prea bine de ce. Seth e un luptător în esență, iar acum mi s-a părut că ceva s-a schimbat.

Ce mi-a plăcut la această carte?

  •  Aș fi ipocrită să spun că nu mi-a plăcut finalul. În linii mari mă așteptam (Armentrout are finaluri previzibile) la acest final și pot spune că sunt mai mult decât satisfăcutăă cu privire la el.
  •  Mi-a plăcut evoluția lui Josie. Așa cum am mai spus cu ceva rânduri mai sus, Josie m-a surprins și am văzut cum s-a dezvoltat ea pe parcursul celor patru romane. 
  •  Apariția zeilor. Mi-a plăcut că am luat contact cu zeii Olimpului. Zeus… o Doamne… Hera? Nici nu ai are rost să spun.

„Iubirea este mai puternică decât regretele.”

 Ce nu mi-a plăcut la această carte?

  •  Încep prin a mă lega de Seth. Așa cum am scris mai sus, Seth e un luptător, totuși în volumul ăsta a fost mul mai potolit decât de obicei. Mi s-a părut că a renunțat ușor… fără luptă. Nu mi s-a părut a fi Seth. 
  •  Lucrurile au fost grăbite. Mi s-a părut că autoarea a grăbit prea mult mersul lucrurilor. Au fost aspecte, pe care personal nu le-aș fi îngrămădit în volumul ăsta. Sun o scriitoare amatoare (nici nu mă pot compara cu Jennifer), dar eu aș fi plasat altfel acțiunea.
  •  Lupta cu titanii. M-a dezamăgit total. Nu voi intra în detalii pentru că nu vreau să vă dau spoilere, dar eu aveam alte așteptări. Poate că din cauza asta (așteptările mari pe care le aveam) mă simt dezamăgită. Asta nu înseamnă că vouă nu o să vă placă. 

 Cartea a primit de la mine 3/5🌟 pe GoodReads. Cred că a fost justificată nota. Vă spun că am oscilat între 3 și 4 însă am rămas la 3 deoarece nu s-a ridicat la așteptările pe care le aveam eu. 
 Fără alte bătăi de cap, vă las mai jos sinopsisul și câteva link-uri de unde puteți cumpăra volumul. 
 Aștept cu interes părerile voastre (pentru cei ce au citit romanul)

Sinopsis

 Seth nu și-a permis niciodată să viseze la viitor. Acum însă este pe punctul de a avea totul alături de Josie: iubirea, o familie, un copil. Pe vecie. Tot ce stă între el și această viață minunată este cruzimea Titanilor. Dacă o ajută pe Josie să-i înmormânteze – fără a-i ucide, o sarcină aproape imposibilă pentru el –, ar putea să capete tot ce își dorește. Curând însă își dă seama că, fiind zeu, alegerea pe care o va face ar putea transforma lumea într-un loc mai bun sau, dimpotrivă, mai rău. Luându-se la luptă cu Titanii, Seth a pus în mișcare, fără voia lui, forțe malefice care îi silesc pe Olimpieni să intre pe tărâmul muritorilor și să restabilească delicatul echilibru de forțe, împiedicând lumea să se năruie.

 Înmormântarea Titanilor este prioritatea lui Josie. La urma urmei, pentru asta s-a născut. Din nefericire, planurile pe care tatăl ei, Apollo, le-a ticluit pentru a-i da o mână de ajutor nu sunt deloc simple, iar viitorul e cum nu se poate mai sumbru pentru Josie și Seth. Luptele dintre puri și semipuri sunt mai aprige ca niciodată, iar pericolul care îi pândește pe cei doi îndrăgostiți sporește de la o clipă la alta. Josie știe că șansele lor de a reuși sunt infime, iar dacă dau greș, ar putea să piardă totul. Este însă conștientă că acum nu luptă doar pentru ea însăși – luptă pentru bărbatul pe care îl iubește, pentru viitorul lor, pentru o lume mai bună și mai sigură. Totuși, pentru a câștiga acest război cumplit, Josie și Seth trebuie să facă sacrificiul suprem.

 Cartea o puteți găsi pe:

Pe mine mă puteți urmări și pe:

 Până data viitoare când ne recitim, vă pup 😘 vă îmbrățișez 🤗 și vă iubesc ❤️.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.