Diamantul de la miezul nopții – Sarah J. Maas

Titlu: Diamantul de la miezul nopții

Autor: Sarah J. Maas

Serie: Tronul de cleștar (TOG)

Volum: #2

Număr de pagini: 570

An apariție: 2014

Editură: Rao

 Bună ziua oameni frumoși! Ce mai faceți? Sper că ați pus mâna pe cadoruile de Crăciun, ba chiar cred că le-ați ascuns foarte bine, căci mult timp nu mai este. Pentru cei ce încă nu au luat nimic, fie din cauza lipsei de idei, fie din cu totul alte motive, pentru a nu lăsa totul pe ultima sută de metrii, zilele trecute am postat un ghid de cadorui (aruncați un ochi).
 Azi totuși, revin la voi cu o recenzie. Cum bine știți am tot căutat volumul ăsta și cu greu am pus mâna pe el. Nu știu exact de ce, dar mă bucur că a ajuns la mine. Așadar, fără a lungi introducerea, azi discutăm despre: Diamantul de la miezul nopții.
 Înainte de orice, vă avertizez că acesta este volumul al doilea al seriei Tronul de cleștar și poate conține SPOILERE legate de primul volum.

 Diamantul de la miezul nopții continuă povestea Celaenei Sardothien și a palatului de cleștar. Recent devenită Campioană a egelui, Celaena se vede nevoită să-i facă acestuia treburile murdare. Totuși, Celaena știe că timpul se scurge și asta în favoarea ei, căci atunci când contractul se va sfârși, Celaena va fi liberă să meargă oriunde dorește. Cu acest vis măreț la purtător, eroina noastră îndeplinește misiune după misiune.
 Într-o zi totuși, regele îi înmână Celaenei un bilet cu un singur nume, iar atunci totul se dă peste cap. Secretele încep să iasă la lumină, pericolul începe să dea târcoale, iar Celaena este prinsă într-un joc mult prea periculos chiar și pentru ea.

 Recunosc că am așteptat atât de mult să pun mâna pe cartea asta, dar cu mâna pe inimă vă spun că a meritat toată așteptarea. Deși este scrisă la persoana a treia, vă spun că este printre puținele cărți scrise la persoana a treia cu care m-am înțeles foarte bine. Am rezonat cu personajele, le-am înțeles acțiunile și am trăit totul ca și cum aș fi fost acolo. 
 Acțiunea este foarte amplă. Plină de răsturnări de situație, de intrigă și de momente tensionate (atât într-o notă bună cât și într-una nu foarte strălucită).
 Legat de personaje… mi-a plăcut mult faptul că nu am primit totul de-a gata și că am putut să le descopăr treptat.

„[…] atâta timp cât el o știa în siguranță, cât nimeni nu o putea răni… Și-ar vinde și sufletul pentru asta, iar și iar.”

 Celaena. Asasina noastră mă surprinde pe fiecare volum ce trece. Pe lângă faptul că am descoperit atât de multe chestii despre ea, încă mai are secrete și mistere ce o învăluiesc. I-am înțeles pe deplin modul de gândire și pe parcursul cărții am descoperit laturi ale ei care m-au surprins. Este impulsivă și uneori asta poate fi atât de bine cât și de rău. Sunt tare curioasă ce mai mă poate surprinde legat de fata asta.

 Dorian. Deși nu este prea prezent (din punctul meu de vedere) în acest volum, prințișorul nostru mă surprinde. Nu mă așteptam la atât de multe lucruri de la el, iar ceea ce văd acum, spre final… nu îmi miroase a bine. Sunt curioasă totuși cum va gestiona situația pe care o prevăd.

 Chaol. Tânărul căpitan este previzibil pentru mine. Dacă ceilalți doi sunt ceva mai greu de citit, căpitanul este oarecum ușor de citit. Spun asta pentru că foarte multe reacții ale sale le-am prevăzut și sinceră să fiu mă așteptam la ele. Sunt momente când îl admir, sunt momente când îmi vine să-i sparg capul.

Ce mi-a plăcut la această carte?

 •  Clar lista este lungă. Mi-a plăcut coperta. Deși este un clișeu, aprecez că editura a păstrat tematica  și formatul coperții. Se potrivesc perfect în bibliotecă (piticii mei de pe creier încep să lucreze).
 •  Am savurat momentele tensionate. Cartea este plină de astfel de momente, dar eu le-am luat în forma cea mai brută și am gustat fiecare moment. Când faci asta… intri în lumea creată de autor.
 •  Relația dintre personajele principale:
  •   Celaena cu Chaol. Da, au o relație destul incertă, destul de șubredă și văd acolo un joc de-a șoarecele și pisica, un joc ce-mi place. 
  •   Celaena cu Dorian. Dacă în cazul căpitanului văd un joc de-a șoarecele și pisica, în cazul lui Dorian lucrurile sunt diametral opuse. Prin ochii Celaenei văd un prinț timid, care face pași mici dar siguri, un prinț cu potențial.
  •   Chaol cu Dorian. Combinația asta reprezintă prietenia aia care dăinuie peste ani. Totuși, amândoi sunt niște masculi terioriali și puternici.
 •  Finalul. Puteau să se întâmple atât de multe lucruri, dar vă spun sincer că nu mă așteptam la acest final.

Ce nu mi-a plăcut la această carte?

 •  Cred că știți deja ce m-a deranjat: povestirea la persoana a treia. Poate că trăiam mai intens totul dacă era povestit la persoana întâi. 

 Cartea a primit de la mine 5/5🌟 pe GoodReads. Că tot veni vorba… spune-ți dacă voi ați terminat provocarea pe care v-ați ales-o pe GoodReads (dacă v-ați setat vreo provocare).
 Eu că las mai jos sinopsisul acestui volum și câteva locuri de unde puteți achiziționa cartea.

Sinopsis

 Doi bărbați o iubesc. O lume întreagă se teme de ea. Dar numai ea poate să salveze lumea. 

 Celaena Sardothien, asasină, este arma cea mai ucigătoare a Regelui din Adarlan. Ea trebuie să-și câștige libertatea prin sângele dușmanilor ei – dar nu suportă să ucidă pentru rege. Iar cu fiecare moarte pe care Celaena o înscenează, cu fiecare minciună pe care o rostește îi pune în pericol pe cei pe care îi iubește. Atrasă de cei doi protectori ai ei, un căpitan și un prinț, și luptând împotriva unor forțe întunecate mult mai puternice decât regele însuși, Celaena trebuie să se hotarască pentru ce să se zbată: libertatea ei, inima ei ori destinul regatului…

 Cartea o puteți achiziționa de aici:

 În limba engleză cartea se numește Crown of midnight și o puteți lua de aici:

Pe mine mă puteți urmări și pe:

 Până data viitoare când ne recitim, vă pup 😘 vă îmbrățișez 🤗 și vă iubesc ❤️.

 

Un gând despre „Diamantul de la miezul nopții – Sarah J. Maas

 1. […] oamenii care cumpără cărți și pentru că îi atrage coperta. Totuși imediat ce am terminat volumul 2 (doi) din TOG, am zis că ar fi bine să fac o pauză între volume. Crimă cu gust de ciocolată aștepta […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.