Crimă cu gust de ciocolată – Joanne Fluke

Titlu: Crimă cu gust de ciocolată

Autor: Joanne Fluke

Serie: Misterele de la Cofetărie

Volum: #1

Număr de pagini: 303

Editură: Litera

 Bună ziua oameni frumoși! Ce mai faceți? Cum sunteți? Sper că totul este bine și că acest nou început de an o să vină cu schimbări bune pentru toți. Dacă v-ați propus schimbări pentru nou an, cred că ar fi bine să vă apucați de ele. Nu știu cum funcționează lucrurile pentru alții, dar eu acum am cel mai mare avânt 😀
 Lăsând aceste aspecte pentru o altă discuție… înecepm anul cu o carte ce pot spune că m-a surprins plăcut (deși nu aveam astfel de așteptări de la ea): Crimă cu gust de ciocolată de Joanne Fluke.

 Vă spun cu mâna pe inimă că atunci când am văzut cartea la chioșchiul de ziare, coperta a fost cea care m-a făcut să o cumpăr. Da! Mă număr printre oamenii care cumpără cărți și pentru că îi atrage coperta. Totuși imediat ce am terminat volumul 2 (doi) din TOG, am zis că ar fi bine să fac o pauză între volume. Crimă cu gust de ciocolată aștepta cuminte pe birou și am zis: de ce nu? 
 Iată-mă făcând cunoștință cu Hannah, o tânără antreprenoare pasionată de gătit. Am făcut tot posibilul să deschidă mica cofetărie de care acum este foarte mândră: The Cookie Jar. Lucrează foarte mult, dar știe că asta este calea spre succes. Micul oraș în care trăiește nu îi oferă foarte multe oportunități, dar pentru Hannah e suficient. 
 Totul pare foarte liniștit în Lake Eden, asta până când, într-o dimineață Hannah face o descoperire ce va șoca întreg orașul: curierul de la Cozy Cow Dairy, Ron, a fost omorât în stil mafiot. Curând eroina noastră se vede prinsă într-o anchetă greoaie și foarte încâlcită.

 Hannah. Față de alte romane, aici, vom discuta doar despre protagonista feminină. Tipa asta a fost exact genul meu. A știut ce vrea încă din prima clipă. Nu și-a plâns de milă și a fost hotărâtă să descopere criminalul. Au fost momente de tensiune și teamă, dar cui nu i-ar fi? Mi s-a părut foarte realistă și asta m-a făcut să o îndrăgesc.

 Ce mi-a plăcut la această carte?

  •  Este în zadar să zic faptul că exteriorul mi-a plăcut la nebunie. În fond, am cumpărat romanul datorită coperții.
  •  Acțiunea. Nu a fost nimic grăbit și am putut analiza fiecare detaliu, suspect, pistă. Nimic nu mi-a scăpat și am ajuns la aceleași concluzii cu personajul. Chiar dacă finalul era previzibil, asta nu m-a deranjat. Cartea mi-a dat senzația că eu am rezolvat cazul. Pe lângă acest aspect, întreaga poveste pare realistă. Da! O poți întâlni în viața de zi cu zi, iar în practica judiciară aceste cazuri sunt întâlnite.
  •  Rețetele. Faptul că autoarea a ales să insereze ici-colo câteva rețete de prăjituri/fursecuri a adus un plus cărții. Eu una am încercat una din rețete și urmează să încerc și altele 🙂
  •  Detaliile de interior. Am regăsit în carte câteva detalii grafice pe care mereu le apreciez la o carte. Vă las totuși să le descoperiți și voi singurei 😉
  •  Hannah. Personajul principal a fost pe placul meu. Hotărâtă, determinată și gata să ajute. Mi-a plăcut spiritul ei de observație și această mică obsesie pentru dulciuri.

 Ce nu mi-a plăcut la această carte?

  •  Povestirea la persoana a treia. Încă îmi e dificil să intru în pielea personajelor când totul este povestit la persoana a treia. Acest aspect m-a făcut să scad puțin nota cărții.

 Am avut cu romanul ăsta atât momente bune, cât și momente dificile. Ca un mic pont… autoarea vă oferă și câteva rețete de fursecuri/prăjituri pe care protagonista le pregătește. Am încercat și eu una din rețete și am rămas surprinsă plăcut. Fursecurile făcute de mine (după rețeta autoarei) au fost delicioase și foarte apreciate.
 M-am cam împotmolit în povestirea la persoana a treia, dar am trecut rapid peste. Finalul a fost previzibil așa cum am spus mai sus, dar asta nu m-a deranjat.

 Cartea a primit de la mine 4/5🌟 pe GoodReads. Am oscilat între 3/5🌟 sau 4/5🌟. Mi-a fost dificil la început, dar după ce am încercat rețeta… lucrurile s-au schimbat.
 Nu cred că mai are rost să lungim această recenzie, așa că mai jos vă las sinopsisul și câteva recomandări de locuri de unde puteți cumpăra cartea (butoanele magice 😉 ).

Sinopsis

 Eroina roșcată a lui Joanne Fluke este maestră în dulciuri de toate felurile, dar rezolvă și misterele care apar în orășelul unde locuiește. Și totul a început la cofetăria ei, cu o crimă și niște fursecuri crocante cu fulgi de ciocolată care au iscat un adevărat scandal.

Hannah este deja foarte ocupată. Se străduie să se ferească de încercările mamei sale de a o mărita, își conduce propria afacere, cofetăria The Cookie Jar, cea mai populară din Lake Eden, și are o viață socială destul de bogată. Dar odată ce Ron LaSalle, îndrăgitul curier de la Cozy Cow Dairy, este găsit ucis în spatele cofetăriei ei, cu celebrele fursecuri cu fulgi de ciocolată ale lui Hannah împrăștiate în jurul lui, viața ei devine cu adevărat haotică. Hotărâtă să nu permită ca prăjiturile ei să aibă o reputație proastă, ea pornește pe urmele criminalului. Dar, dacă nu-și păzește spatele, viața dulce a lui Hannah s-ar putea să se transforme curând în scrum.

Un roman polițist inteligent, plin de personaje atrăgătoare și de rețete delicioase de prăjituri. 
Publishers Weekly

 Cartea o puteți achiziționa de pe:

 Sau chiar de pe site-ul editurii Litera:

 Nu uitați că pe mine mă puteți urmări și pe:

 Până data viitoare când ne recitim, vă pup 😘 vă îmbrățișez 🤗 și vă iubesc ❤️.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.