Carnet de bord – Salutări de la Sibiu

 Bună oameni frumoși! Ce mai faceți? Azi, încep prin a vă ura un an nou plin de bucurie și sper ca toate dorințele voastre să se îndeplinească. Sper că vacanța pe care ați avut-o să vă fi priit și sper din toată inima că sunteși bine.
 După cum probabil ați observat, am întâmpinat foarte multe probleme cu contul de Instagram. Din motive care încă nu-mi sunt cunoscute, contul a fost dezactivat. Am tot încercat să-l recuperez, dar se pare că cei de la asistență sunt încă în vacanță, ori nu doresc să răspundă. Lăsăm toate astea deoparte și vă anunț că eu renunț la a mai încerca, așa că am creat un cont nou și o luăm de la 0 (vă las ca de obicei link la final).

 Trecând peste toate problemele administrative, azi vreau să vă prezint un oraș care m-a lăsat cu gura căscată și în care m-aș muta chiar acum: Sibiu.

 Plecarea spre Sibiu a fost destul de spontană. Cu vreo 2 săptmâni înainte de anul nou am decis că ar fi drăguț să prindem trecerea dintre ani undeva la munte. Am tot căutat, însă toate stațiunile de pe Valea Prahovei până în Brașov erau deja ocupate. Ne-am reorientat rapid și soțul a venit cu ideea de a merge la Sibiu. 
 Am căutat pe Booking și astfel am dat de un apartament drăguț: Apartament Cariocas. În jurul orei 05:00 am pornit spre Sibiu (de la București) și iată-ne la ora 10:00 luând masa undeva pe Valea Oltului. Drumul a fost foarte liber și asta pentru că ne-am încăpățânat să plecăm devreme. Nu prea ai ce vedea pe autostradă, însă odată ce ajungi pe Valea Oltului… totul e spectacol. Vă recomand cu toată inima să vedeți zona. E fantastică. 
 Am mâncat la Restaurantul Casa Dacilor în apropiere de Boița. Mâncare tradițională foarte bună (căci nu găsiți altceva în meniu), personal foarte amabil și admosfera parcă desprinsă din povești cu haiduci.

 Cu stomacul plin și multe zâmbete ne-am continuat drumul spre Sibiu. Șocul cel mai mare a fost atunci când am ajuns aproape de destinație. Am parcat undeva pe strada unde se afla apartamentul nostru și am luat legătura cu gazda. Doamana este foarte primitoare, am făcut check-in-ul și totuși nu-mi venea să cred. 
 Apartamentul este situat în Centrul Vechi al Sibiului, într-o casă vech, cu o curte interioară modestă, însă totul s-a păstrat așa cum era odată. Porțile mari din lemn, scările din lemn, fiecare colț îți spunea o poveste. 
 Apartamentul în sine este foarte simplu și spațios. Noi am fost 4 (patru) persoane și a fost mai mult decât ce aveam noi nevoie. Găsiți în apartament tot ce aveți nevoie. Vă las să descoperiți pe booking sau chiar pe viu apartamentu.

Ce aș dori să vă mai menționez? La câteva străzi distanță de cazarea noastră se află Podul Minciunilor, Piața mică, Turnul sfatului și Piața mare. Găsiți muzee, expoziții, însă orașul în sine este fenomenal.
 Vă recomand să-l vizitați în apropierea Crăciunului sau a anului nou. În Piața mare se ține un târg de Crăciun foarte drăguț, pe care nu ar trebui să-l ratați. Tot atunci Podul Minciunilor este împodobit cu o arcadă superbă de luminițe. Și încă un aspect: nu este atât de aglomerat.
 În Tunul Sfatului puteți urca, iar priveliștea vă taie răsuflarea. Biletul costa (la momentul în care noi am fost) 2 lei/persoană. 
 Totodată, puteți vedea Catedrala/Biserica Evanghelică. Clădirea este superbă. Noi nu am intart deoarece se ținea o slujbă și nu am vrut să deranjăm. Totuși, din exterior am auzit câtecul de la orgă și pentru câteva momente am rămas acolo și am ascultat. Oriunde privești găsești străzi pietruite cu piatră cubică, clădiri vechi, felinare.

 În apropierea Sibiului găsiți câteva lucruri pe care țin să le menționez: Valea Zânelor, Mănăstirea Cârța și Pârtia Păltiniș. Noi le-am văzut pe toate într-o zi și țin să menționez că pentru a face același lucru și voi aveți nevoie de o zi întreagă. Distanța între ele este destul de considerabilă dar, dacă aveți ziua liberă, merită plimbarea.
 Valea Zânelor este o zonă destinată copiilor de toate vârstele. Găsiți aici Castelul de Lut, care din punctul meu de vedere este spectaculos și parcă desprins din Stăpânul Inelelor și Povestea Calendarului care te duce cu gândul la Alice în Țara Minunilor. În ziua în care noi am fost Povestea Calendarului era închisă, însă ai în apropiere un deal de pe care poți privi toată Valea Zânelor.
 La Castelul de Lut, biletul ne-a costat 10 lei/persoană. Am făcut poze, am luat suveniruri și ne-am bucurat de priveliște.

 Am plecat apoi spre Mănăstirea Cârța. Există atât de multe elegende în jurul mănăstirii încât am zis că nu o putem rata. Pentru pasionații de supranatural/paranormal vă recomand să o vizitați.
 Aici s-au filmat câteva scene din The Nun (un fil horror). Biletul ne-a costat 5 lei/persoană și am avut acces și în muzeu și în mănăstire. Noi nu am văzut fantome (așa cum spune legenda), dar vă spun sincer că atât eu cât și cumnatul meu am avut un sentiment. Poate că înclinația noastră spre filme din acest gen, ori legendele pe care le-am auzit sau poate chiar curiozitatea de care dăm amândoi dovadă sunt de vină, însă experiența ne-a surprins. Odată intrați în curtea interioară a mănăstirii a părut că vântul s-a oprit. Din nou zic… poate a fost doar în capul nostru, dar acolo în interior parcă sunetele nu se mai auzeau. În momentul în care am intrat în mânăstire lucrurile s-au schimbat radical. În interiorul mănăstirii era un frig de înghețau și pietrele, deși afară puteai sta lejer fără geacă.
 Vă las totuși să ascultați legendele și să simțit pe pielea voastră experiența.

 După ce am terminat cu vizitatul fantomelor 😀 am plecat spre pârtie. Din nou, trebuie să țineți cont de distanța destul de considerabilă dintre obiective. Nu are rost săvă spun cât de mult ne-a fascinat peisajul montan. 
 Despre stațiunea Păltiniș trebuie să vă spun că este cea mai veche stațiune din Roâmnia și a doua cea mai înaltă din țară. Pentru cei pasionați de ski sau snowboard este exact locul unde vreși să ajungeți. Din câte am înțeles pârtiile din zonă au o complexitate medie. Am prins zăadă și ne-am bucurat din plin de cele câteva ore pe care le-am petrecut acolo. 

 Anul nou ne-a prins în Piața mare la concertul celor de la Subcarpați, iar mai apoi ne-am întors la apartament unde am continuat petrecerea.
 Nu trebuie să vă faceți griji de mâncare. Găsiți foarte multe restaurante în zonă, pentru toate poftele și gusturile. Prețurile nu sunt piperate, iar porțiile sunt consistente. Vă recomand să verificați pe meniu gramajul. Noi am rămas suprinși la prima porție de mâncare comandată, iar apoi am verificat.

 Sibiu este clar… trebuie vizitat. Orașul este liniștit și dacă vrei să te întorci în timp… aici trebuie să ajungi.
 Pentru cazare am plătit 900 de lei/2 nopți. Pentru zona în care este situat apartamentul și pentru facilitățile pe care le are eu zic că acest preț este unul foarte bun. Să fiu sinceră nu mă așteptam să fiu surprinsă astfel.
 Recunosc, atât eu cât și soțul am plecat cu inima frântă. Am fi vrut să mai rămânem, ori chiar să ne mutăm acolo 😀

 Nu uitați că pe mine mă puteți urmări și pe:

 Până data viitoare când ne recitim, vă pup 😘 vă îmbrățișez 🤗 și vă iubesc ❤️.

2 gânduri despre „Carnet de bord – Salutări de la Sibiu

  1. vax-albina spune:

    M-a bucurat relatarea experienței voastre. Mulțumesc.
    semnez: o (fostă) sibiancă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.