Tronul de Cleștar – Sarah J. Mass

Titlu: Tronul de Cleștar

Autor: Sarah J. Mass

Serie: Tronul de Cleștar

Volum: #1

Număr de pagini: 504

An apariție: 2013

 Bună ziua oameni frumoși! Ce mi faceți? Sper că totul este bine și că toamna e vine nu vă strică planurile. Deși lucrez din greu în această perioadă, trag de mine să îmi ating target-ul de anul acesta pe GoodReads.
 Cu toate cele pe care le a pe cap și în ciuda faptului că vineri am terminat de citit primul volum al seriei Tronul de Cleștar, abia acum reușesc să ajung la voi cu recenzia.
 Înainte de orice discuție aprinsă pe acest subiect, vreau să vă anunț că recenzia NU CONȚINE SPOILERE despre acțiunea volumului.

 Uau… de când este așteptată această recenzie. Încă de când am început să citesc seria ACOTAR, foarte mulți dintre voi mi-ați spus să citesc și seria Tronul de Cleștar. Ce este drept, am tot amânat-o, dar acum că am citit primul volum este cert că trebuie să pun mâna și pe restul volumelor apărute. 
 Tronul de Cleștar spune povestea tumultoasă a celei mai mari asasine ale regatului: Celaena Sardothien. Capturată și obligată să lucreze în minele din Endovier, Celaena își pierde speranța. Totuși un mic joc al regelui, îi oferă Celaenei oportunitatea de a-și recâștiga libertatea. Lucrurile însă nu sunt simple și drmul către libertate este plin de lucruri primejdioase și mistice. Întrebarea rămâne totuși pe buzele tuturor: va reuși Celaena să-și recâștige libertatea?

 Celaena. Fata asta este foarte controversată. Deși este cea mai mare asasină a regatului, îmi vine greu să descopăr și alte fețe ale sale. Am jucat mii de jocuri cu ea și am urmărit fiecare reacție a sa. Pentru mine fata asta a fost o controversă până a reușit să-mi câștige încrederea. Recunosc, o bună perioadă am bănuit-o de atât de multe lucruri și planuri meschine…

 Chaol. Tânărul căpitan mi-a dat peste cap lumea. L-am urât, l-am iubit, l-am blamat, nu l-am înțeles, am fost de acord cu el. Băiatul ăsta mi-a dat atât de multe emoții și mi-a deschis ochii în multe privințe. Cu o minte ageră și cu un simț al datoriei foarte bine dezvoltat, am ajuns spre final să-l îndrăgesc foarte mult. Acum mi-ar fi greu să mă despart de el dacă ar fi cazul.

 Dorian. Prințul misterios și răzvrătit. La început nu am știut unde să-l încadrez, dar acum e și el în topul preferaților mei. Cu un farmec aparte, cu o atitudine bine definită și hotărâtă Dorian m-a captivat. Am devenit așadar, un fan al său.


„Bibliotecile erau pline de idei, probabil cele mai periculoase și mai puternice dintre toate armele.”

Ce mi-a plăcut la această carte? 

  •  Este clar pentru toată lumea că mi-au plăcut mult personajele. Nu mă așteptam să mă confrunt cu o asasină, să o îndrăgesc și să o susțin. Nu mă așteptam nici să-l îndrăgesc pe prinț sau să accept deciziile pe care acesta le ia.
  •  Mi-a plăcut acțiunea, deși au fost momente câd am prevăzut ce avea să se întâmple și în același timp au fost momente când am asemănat situația cu situația din prima carte a seriei ACOTAR.
  •  Acțiunea nu este grăbită. Pentru asta au fost puncte în plus la nota finală. Nu îmi place să fiu grăbită și să mă chinui să înțeleg sau să țin pasul.
  •  V-am mai spus că îmi plac poveștile încâlcite și tumultoase care au și triunghiuri amoroase? Ei bine… iată un punct în plus.

-Care mai este rolul munții dacă nu o folosim pentru a critica?
-Care mai este rolul unei inimii dacă nu o folosești pentru a-i cruța pe alții de criticile dure ale minții tale?”

 Ce nu mi-a plăcut la această carte?

  •   Povestirea la persoana a III-a mi-a dat bătăi de cap. Îmi e dificil să mă atașez de personaje ori să mă pun în pielea lor atunci când totul este povestit la persoana a III-a. Aș fi preferat totul din mai multe perspective sincer.
  •  Faptul că mi se aduce foarte mult aminte de seria ACOTAR m-a făcut să mai scad puțin nota. Mi-a plăcut seria ACOTAR, dar aveam alte așteptări de la TOG.

 Cartea a primit de la mine 3/5 🌟 pe GoodReads.
Vă las mai jos sinospsiul și butoanele magice. Între timp aștept de la voi câteva opinii despre acest volum.

Sinopsis

 O INIMĂ DE GHEAŢĂ. O VOINŢĂ DE FIER. FACEŢI CUNOŞTINŢĂ CU ASASINA. FACEŢI CUNOŞTINŢĂ CU CELAENA SARDOTHIEN. FRUMOASĂ. UCIGĂTOARE. CU UN DESTIN MĂREŢ

 În întunecatele şi mizerabilele ocne din Endovier o fată de optsprezece ani îşi ispăşeşte o condamnare pe viaţă. Ea este o asasină, cea mai bună din breasla ei, dar a făcut o greşeală fatală. S-a lăsat prinsă. Tânărul căpitan Westfall îi oferă o ieşire: libertatea în schimbul unui uriaş sacrificiu. Celaena trebuie să-l reprezinte pe prinţ într-o competiţie până la moarte – luptând cu cei mai talentaţi hoţi şi asasini ai ţării. Indiferent dacă rămâne în viaţă sau moare, Celaena va fi liberă. Indiferent dacă câştigă sau pierde, ea îşi va descoperi adevăratul destin. Dar va putea să se înmoaie inima ei de asasin?

 Cartea o puteți achiziționa de aici:

  În limba engleză acest volum se numește Throne of Glass și îl puteți achiziționa de aici:

Iar pe mine mă găsiți și pe:

Până data viitoare când ne recitim, vă pup 😘 vă îmbrățișez 🤗 și vă iubesc ❤️.

Ivona Dubois.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.