Fată cuminte, răzbunare cruntă – Holly Jackson

Titlu: Fată cuminte, răzbunare cruntă

Autor: Holly Jackson

Serie: Crima perfectă

Volum: #2

Număr de pagini: 395

An apariție: 2021

 Bună ziua oameni frumoși! Ce mai faceți? Cum ați început vara? Ați călătorit până acum? Cum suportați căldura?
 Știu că am lipsit o perioadă, însă după cum mulți dintre voi știți este perioada din an în care se dau lucrările finale. Săptămânile următoare urmează să-mi predau lucrarea de master și apoi plănuiesc ceva timp liber pentru mine și soțul meu. Până una alta, am reușit să termin încă un roman în această vară, și anume volumul doi din Crima perfectă: Fată cuminte. răzbunare cruntă.
 Pentru cei ce nu au citit până acum primul volum, vi-l recomand cu plăcere. Găsiți recenzia acestuia pe blog. Vreau să vă previn totuși, recenzia de azi poate conține SPOILERE despre și din primul volum al seriei.

 Dezlegând misterul ce învăluia moartea lui Andie Bell, Pip se hotărăște că este momentul să renunțe la anchetele de ocazie pe care le face împreună cu Ravi. Cei doi pornesc un podcast unde aduc lumii în atenție toate detaliile despre Andie Bell, despre ucigașul ei și despre iubitu acesteia Sal Singh, fratele lui Ravi.
 Pentru o perioadă totul ese liniștit, podcast-ul este ascultat de foarte mulți oameni, viața reintră în normal, iar Pip încearcă să treacă peste traumele din timpul anchetei. Totuși, într-o după amiază Connor, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Pip bate cu disperare la ușa fetei. Fratele lui Connor, Jamie, dispare fără urmă chiar în timpul unei ceremonii la care asistă întreg orașul. Poliția ridică din umeri și tratează cazul superficial, iar Pip se vede nevoită să-și caute lupa de detectiv și să se pună pe treabă.

 Pip. Fata asta m-a uimit de la început. Inteligența, ambiția și curajul sunt doar câteva aspecte ce o definesc. Mi-a plăcut mereu spiritul ei de observați și atenția pe care o oferă detaliilor. Este un mic detectiv în devenire și sunt curioasă cum va evolua în volumul următor.

 Ravi. Despre el nu pre pot spune multe. Îmi place că o susține și o ajută pe Pip. Îmi place modul în care îi arată cât ține la ea. Relația lor pare firavă, dar e mult mai mult de atât. Totuși eu nu-l văd ca pe un personaj principal.

 Ce mi-a plăcut la această carte?

  •  Mi-a plăcut intriga. A fost palpitant să caut idicii vis-a-vis de dispariția lui Jamie și să le pun cap la cap pentru a descopeii adevărul.
  •  Mi-a plăcut determinarea de care a dat dovadă Pip și mi-a atras atenția empatia de la final (dar nu vă pot spune mai multe).
  •  Mi-a atras inetersul podcast-ul pe care Pip și Ravi l-au susținut. Este o idee interesantă și cred că merită exploatată.
  •  Coperta și ilustrațiile din interior. Pare superficial, dar pentru mine detaliile de genul contează.

 Ce nu mi-a plăcut la această carte? 

  •  Un singur aspect am de trecut în revistă la această rubrică: primul volum al seriei mi s-a părut ceva mai palpitant, acest în schimb nu prea m-a impresionat.

 Mi-a fost dificil să citesc și asta pentru că am uitat că romanul este scris la persoana a III-a. Nu există probleme cu înțelegerea textului, dar îmi este greu să mă adaptez cu povestirea la persoana a III-a.
 Firul epic decurge exact așa cum trebuie. Acțiunea nu este grăbită și abia spre ultimele capitole încep să bănuiesc cine este răspunzător pentru haolsul creat. Mi-au plăcut răsturnările de situație și aștept volumul următor, căci acesta mi se pare că s-a terminat prea brusc.

 Cartea a primit de la mine 3/5 🌟 pe GoodReads
 Vă las mai jos sinospsiul și butoanele magice. Între timp aștept de la voi câteva opinii despre acest volum.

Sinopsis

 Deși a jurat că va lăsa investigarea crimelor și a disparițiilor în seama polițiștilor, adolescenta Pip se vede nevoită să își calce cuvântul și să pornească o nouă anchetă plină de neprevăzut.

 Pip nu mai e detectiv de ocazie. Cu ajutorul iubitului ei, Ravi, adolescenta a lansat un podcast despre uciderea lui Andie Bell și a lui Sal Singh, caz pe care l-au anchetat împreună cu un an în urmă.
 Cu toate că serialul se bucură de mare succes, Pip jură că a terminat-o pentru totdeauna cu joaca de-a investigatorul neobosit și plin de zel. Socoteala de acasă, însă, nu se potrivește cu cea din târg, căci fata va fi nevoită să își calce promisiunea chiar mai curând decât își imagina. Asta, pentru că Jamie Reynolds, fratele mai mare al prietenului ei, Connor, dispare fără urmă chiar în noaptea în care orașul ține să marcheze în mod public șase ani de la moartea lui Andie și a lui Sal.

 Cum poliția nu face nici cel mai mic efort pentru a-l găsi pe Jamie, Pip hotărăște să se implice. Ancheta e dificilă și plină de neprevăzut, iar adolescenta descoperă alte câteva secrete întunecate ale orașului. Va izbuti însă Pip să dea de urma lui Jamie înainte de a fi prea târziu?

 Cartea o puteți achiziționa de aici:

 Cartea în limba engleză o găsiți sub denumirea de Good Girl, Bad Blood și este disponibiilă pe:

 Iar pe mine mă găsiți și pe:

Până data viitoare când ne recitim, vă pup 😘 vă îmbrățișez 🤗 și vă iubesc ❤️.

Ivona Dubois.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.