Regele malefic – Holly Black

Titlu: Regele malefic

Autor: Holly Black

Serie: Făpturile Văzduhului

Volum: #2

Număr de pagini: 351

An apariție: 2019

 Bună oameni frumoși! Ce mai faceți? Sper că ploile de zilele trecut enu v-au desurajat. Știu vremea ne strică planurile, dar cel mai bine este să ne reprofilăm și să profităm de timpul petrecut în casă.
 Ieri am terminat de citit volumul 2 din seria Făpturile văzduhului de Holly Black: Regele malefic. Înainte de a trece la recenzia propriu zisă, vreau să vă anunț că există posibilitatea să primiți SPOILERE despre volumul 1. Cei ce nu ați citit primul volum vă recomand să reveniți după ce-l terminați.

 Pentru cei ce cunosc deja povestea lui Jude și a lui Cardan, lucrurile sunt foarte simple: povestea se complică. După ce a pus mâna pe putere printr-o lovitură de stat, Jude se vede nevoită să-l controleze pe noul Înalt Rege al Regatului Elfhame, dar Cardan crează doar probleme. Intrigile sunt la ordinea zilei la curte, la fel și replicile acre și acide ale regelui. Dezmățul este la el acasă, iar Jude trebuie să oprească totul cu foarte mult tact.
 Descoperind că cineva apropiat o trădează, Jude încearcă să facă tot posibilul să păstreze puterea și autoritatea pe care o are asupra lui Cardan. Lucrurile o iau rapid la vale și curând Jude se confruntă cu un potențial război.

„E mult mai ușor să obții puterea decât să o păstrezi.”

 Jude. Jude m-a surprins plăcut pe parcursul acestui volum. PE lângă spiritul războinic pe cre l-am descoperit și mai mult acum, am realizat cât de mult poate îndura pentru ceea ce ea crede a fi just. Pe lângă multe aspecte bune pe care le-am sesizat la ea, a fost și un lucru care pot spune că m-a deranjat: neatenția ei. Relaxarea de care dă dovadă la un moment dat, o costă foarte scump căci Jude dă dovadă de neatenție. Nu este precaută ca în primul volum, dar sunt sigură că ceea ce urmează va da totul peste cap.

 Cardan. Băiatul ăsta îngânfat m-a călcat pe nervi, absolut pe toți nervii. Au fost momente în care aș fi vrut să-i sparg capul, să-i rup gâtul, să-l chinui. Uhh… acum că m-am descărcat…. Cardan are stofă de rege. Dând la o parte ceea ce simt eu petru el, Cardan chiarr are stofă de rege. Este clar că de asta are nevoie întreg regatul Elfhame, dar uneori mi se pare că nu este atât de corect pe cât ar trebui să fie un rege.

  „- Dacă tu ești boala, bănuiesc că nu poți fi și leacul.”

  Ce mi-a plăcut la această carte?

  •  Mi-au plăcut intrigile țesute la palat. Am savurat fiecare șoaptă, fiecare zvon, fiecare ocheadă. Mi-a plăcut să trăiesc la curtea Înaltului Rege din Elfhame.
  •  Am adorat personajele. Deși Cardan m-a scos din minți mi-a plăcut de el. Jude a fost cireașa de pe tort, iar sora ei geamănă (Taryn) a fost surpriza acestui volum.
  •  Am apreciat faptul că cei de la StoriaBook au trecut pe spate limita de vârstă. Așa cum am tot spus mi se pare foarte important acest aspect.
  •  Ideea de război mi-a atras atenția și mi-a trezit interesul. Nu sunt atrasă în mod special de asta, dar când vine vorba despre un regat… războiul este cel mai intrigant aspect.
  •  Capitolele și firul narativ. Capitolele sunt de dimensiunea perfectă și se termină mereu de așa natură încât te face să vrei să mai citești, să descoperi mai mult. 

 Ce nu mi-a plcăut la această carte?

  •  Comportamentul lui Cardan a fost cel care m-a deranjat cel mai mult. Nu știu dacă nu mi-a plăcut, dar în mod cert m-a deranjat foarte tare. Am avut alte așteptări de la el și pur și simplu m-a dezamăgit. Mi-a creat iluzii, mi le-a vândut și dpuă m-a trezit la realitate.

„Oamenii se păcălesc singuri.”

 În linii mari romanul mi-a plăcut. Am savurat fiecare pagină și am trăit fiecare cuvânt. Am adorat efectiv seria și abia aștept să citesc volumul următor.
 Cartea a primit de la mine 5/5 🌟 pe GoodReads
 Vă las mai jos sinospsiul și butoanele magice. Între timp aștept de la voi câteva opinii despre acest volum.

Sinopsis

 După ce și-a trădat familia şi l-a păcălit pe Cardan să devină regele ei marionetă peste regatul Elfhame, Jude descoperă că este mult mai ușor să câștigi puterea decât să o păstrezi. Politica de la curtea zânelor, cu alianţele ei mereu schimbătoare, este foarte complicată, iar Cardan se dovedește a fi mult mai greu de controlat decât şi-a imaginat Jude. Mai ales că face tot ce îi stă în putere ca să o umilească și să-i submineze planurile, chiar dacă fascinaţia lui pentru ea rămâne neștirbită.

 Când devine limpede că un apropiat are de gând să o trădeze, punând în pericol viața ei şi a celor pe care îi iubeşte, Jude trebuie să găsească trădătorul și să-și înfrunte propriile sentimente complicate pentru Cardan, pentru a-și menţine puterea, ca muritoare într-o lume a zânelor.

Cartea în limba română o găsiți aici:
 

Ediția în limba engleză o găsiți sub numele de „The Wicked King”, aici:

Pe mine mă puteți urmări și pe:

Până data viitoare când ne recitim, vă pup 😘 vă îmbrățișez 🤗 și vă iubesc ❤️.

Ivona Dubois.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.