Regatul Ceții și al Furiei – Sarah J. Maas

Titlu: Regatul Ceții și al Furiei

Autor: Sarah J. Maas

Serie: ACOTAR

Volum: #2

Număr de pagini: 700

An apariție: 2017

Editură: RAO

Bună oameni frumoși! Ce mai faceți? Sper că totul este bine. Știu, am lipist, însă câteva probleme medicale m-au împiedicat să-mi exercit activitatea . Totuși, iată-mă în fața calculatorului, scriind pentru voi o nouă recenzie a unei cărți ce m-a captivat. Totuși, în ainte de a începe vreau să mulțumesc pentru gândurile bune transmise și pentru susținere. Pentru mine contează mult și apreciez enorm.
În același timp, vreau să vă atrag atenția că această recenzie conține SPOILEREdeci, dacă nu ai citit primul volum al seriei ACOTAR (Regatul Spinilor și al Trandafirilor), treci întâi pe acolo.

Pentru că v-am atras atenția asupra tutror aspectelor, cred că este timpul să ne axăm pe ceea ce am citit cu sufletul la gură: evoluția personajelor și acțiunea.
Cartea continuă tumultoasa poveste a Prythianului și a tinerei noastre eroine Feyre. După ce Amarantha pune stăpânire tinp de aproape 50 (cincizeci) de ani pe Prythian, conducând prin teroare și frică Feyre reușește să desfacă blestemul ce se abătuse asupra ținutului, însă costul plătit a fost propria-i viață. Așa cumm bine știți, toții Marii Lorzi reușsesc, cu ajutorul magiei, să o aducă la viață, transformând-o pe Feyre într-un spiriduș.
Lumea încearcă să se reconstruiască, să revină la viața liniștită pe care au avut-o odată, chiar și Feyre. Însă întoarsă la conacul din Regatul Primăverii descoperă că lucrurile nu mai sunt ca la început, ba chiar faptul că nu vor mai putea fi reparate vreodată, iar de aici începe o adevărată nebunie ce te pune pe jar.

„ – Ți-a plăcut să mă vezi în genunchi în fața ta?
– Nu la asta sunteți buni, voi bărbații?”

Există două aspecte foarte importante de care trebuie să ți cont când te apuci de citit această carte:

  1.  Vei urî personaje pe care le-ai iubit și invers. Spun acest lucru deoarece abia pe la jumătate am înțeles exact cum stă treaba. Nu mi-a fost dificil să observ schimbările, însă am fost atât de copleșită de cele întâmplate încât nu am sesizat.
  2.  Sub nicio formă să NU cauți poze pe net cu seria ACOTAR. Îți vei lua atât de multe spoilere din fanart-uri încât nu vei savura cartea așa cum trebuie.

 „Dragostea poate fi o otravă.”

Feyre mi se pare că a evoluat surprinzător de mul pe parcursul acestei cărți. Am urmărit fiecari mișcare, fiecare gest al ei și mi-am dat seama cât de mult s-a maturizat. I-am înțeles frica, groaza și spaima și m-am pus puțin în pielea ei. Cel ami probabil și eu reacționam la fel ca ea în mare parte din situații. Am apreciat modul în care i-a tratat pe bărbații din jurul ei: Lucien, Tamlin și Rhysand. Mi-a plăcut foarte mult că a știut tot timpul să-și dozeze sentimentele și că niciodată nu a uitat de unde a venit și ce a făcut de-a lungul timpului.
Pentru că despre Tamlin nu am foarte multe de spus (aș da foarte multe spoilere), am să-l încadrez aici, alături de Feyre. Încă din primele pagini am înțeles că lucrurile în ceea ce-l privesc pe Tamlin s-au schimbat, că el s-a schimbat. La început mi s-a părut ok cum proceda și chiar i-am înțeles teama și intențiile, însă pe parcurs mi-am dat seama cât exagerează și cât de mult dramatizează în mintea lui totul. A fost un personaj îndrăgit în primul volum, dar care și-a meritat fiecare înfrângere în cel de al doilea volum al seriei.

„Când îți petreci atât de mult timp închis în întuneric,[…], afli că întunericul începe să te privească.”

Rhysand, Rhys, Mare Lord al Regatului Nopții. Personajul ăsta m-a dat peste cap. L-am urât, l-am iubit, l-am urât din nou, ca mai apoi să mă îndrăgostesc iremediabil de el. Iubesc acei ochi violeți acum. Nu sunt foarte multe de spus despre el, dar ceea ce trebuie să înțelegi tu ca cititor este că trebuie să-i acorzi timp. Rhys, are foarte multe măști. Dai una jos și descoperi o alta, iar lucrul ăsta poate continua așa la nesfârșit.
Abia pe final mi-am dat seama de cât de multă răbdare a dat dovadă (răbdare pe care eu nu aș putea să o am, nu în acele condiții). Inteligent, răbdător, drăguț, sever, viclean… ce îți poți dori mai mult?

„Atunci aș fi distrus lumea ca să te aduc înapoi.”

 Ce mi-a plăcut la această carte?

  •  Categoric mi-am plăcut personajele. Au fost foarte bine conturate și fiecare și-a jucat rolul perfect, ceea ce duce la alt lucrur care mi-a plăcut.
  •  Mi-am putut imagina fiecare scenă, fiecare detaliu, fiecare secvență. Faptul că personajele sunt foarte bine definite și pentru că descrierea este foarte bine gândită, fiecare pasaj al cărții a fost un deliciu pentru imaginația mea.
  •  Acțiunea m-a ținut cu sufletul la gură. Am sperat, am visat, am râs, am plâns, m-am îndrăgostit odată cu personajele. Totul a fost așa cum mi-am dorit de la această carte, iar în aceste privințe nu-i pot reproșa nimic.
  •  Mi-a plăcut foarte mult dozajul de siropel (romantism, căci așa îl numesc eu) din timpul fiecăriei părți. Îmi place îmbinarea asta fantasy cu romance și aventură. Nimic nu este prea mult, nimic nu este prea puțin. Este acel echilibru perfect care te atrage în mrejele sale.

„Iubirea – iubirea era un balsam și o otravă în aceeași măsură.”

Ce nu mi-a plăcut la această carte?

  •  În această perioadă am tânjit mai mult după romantism. Nu pot spune că asta mi-a displăcut la această carte, dar aș fi preferat mai mult siropel pentu suflet.

Acestea fiind spuse, vă las mai jos sinopsisul cărții, dar și câteva butoane de unde ați putea achiziționa cartea. Ca de fiecare dată, menționez faptul că nu am de unde să știu când este sau nu în stoc pe unul dintre site-urile de pe care comand eu cărți, așadar, vă las mai multe alternative.

Sinopsis

 După ce a aflat că magia există și a primit acest dar prețios de la stăpânii lumii fermecate a zânelor, Feyre nu poate uita evenimentele întunecate prin care a trecut. Nu poate uita nici înțelegerea pe care a făcut-o cu Rhysand, vicleanul stăpân al Regatului Nopții. Care va fi prețul pe care îl va plăti pentru a-și recăpăta libertatea? Și, mai presus de orice, va reuși Feyre să-și vindece sufletul ca să schimbe, pentru totdeauna, soarta lumii sale?

ElefantCartepediaLibrisCărturești

Vă pup, vă îmbrățișez și ne citim curând 🙂

Ivona Dubois.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.