Carnet de bord – Salutări de la malul mării

 Bună oameni frumoși! Ce mai faceți? Sper că totul a fost bine cât am lipsit și că nu ați avut probleme, ba chiar mai mult sper că vă bucurați din plin de zilele frumoase și de soarele puternic. Lucrul acesta l-am făcut și eu zilele astea și cum am promis că o să vă arăt și vouă locurile în care călătoresc, iată-mă azi în fața laptopului scriind un nou articol despre mica mea aventură la Marea Neagră.

De câțiva ani buni îmi place să-mi petrec parte din concediu malul mării. Prefer, într-o oarecare măsură, să vizitez litoralul românesc, căci pentru mine oncediul pefect la malul mării se face prin campare cu cortul. Da, ați citit bine 😀 am 8 ani în care merg doar cu cortul la mare, ba mai mult merg în același loc an de an. O să punctez mai jos, pe scurt, de ce îmi place să merg cu cortul la mare, iar mai apoi vă spun și unde anume prefer să merg.

 De ce merg cu cortul la mare?  

 Prefer varianta de a campa cu cortul pentru că de obicei nu merg doar eu cu soțul. Gașca este mare și vrem să stăm toți cât mai mult timp și să povestim. Atunci când alegi varianta de a merge la un hotel/o pensiune, majoritatea tind să se retragă în camerele lor, iar ăsta ar fi primul motiv.

Aleg varianta asta deoarece sunt genul care preferă săprindă răsăritul pe plajă. Campingul în care merg de 8 ani este foarte aproape de plajă și îmi permite să ajung rapid la malul mării. Mulți veți întreba de ce fac acest lucru: nu vă gândiți că sunt neapărat o romantică incurabilă, dar mă văd nevoită (din cauza unor probleme respiratorii) să fac aerosolii naturale. Pentru cei care nu știu, celor cu probleme respiratorii le este recomandat să facă aerosolii naturale dimineața și seara (mai ales la mare). Da, aerosolii poți face și la munte și în saline, dar aerosolul făcut la mare, pentru mine este cel mai benefic.

Liniștea este un alt factor care m-a determinat să aleg camparea în locul cazării la o pensiune sau la un hotel. Atunci când ajungi în zona unde eu prefer să merg la mare, trebuie să ți cont de ceea ce dorești. De obicei zona este aglomerată, iar la o pensiune sau hotel există posibilitatea să ai vecini tineri, neliniștiți, petrecăreți și mai ales gălăgioși.
Campingul este foartye liniștit și pentru asta prefer să vin aici tot timpul. Nu, nu este izolat de lume, dar este perfect dacă vrei să te relaxezi și să te și distrezi.

Un alt plus pentru mine ste comoditatea și prețul redus. Comoditatea, căci am menționat-o, se referă la faptul că am tot ce am nevoie în camping. Am baie (două la număr), terase (două), restaurant cu mâncare caldă (se gătește de trei ori pe zi), magazin mixt (în apropierea campingului se află două supermarketuri). De tarifele de campare nici nu cred că se mai pune problema să discutăm, probabil vă dați deja seama că prețul este redus în comparație cu o cazare la un hotel sau o pensiune din zonă.

 GPM Holiday Camping, este campingul din Mamaia-Nord (a aparținut o perioadă bună de Năvodari) unde prefer să merg. De aici și până la Satul de Vacanță fac cam 20-30 de minute cu mașina. Pentru cunoscători și petrecăreți, este extrem de aproape de Le Gaga, Ego, Loft, Opera, White Tower.
Practic, campingul este în buricul târgului, dar având în vedere acest aspect este chiar foarte liniștit. Găsiți aici și alternative de a închiria o căsuță din lemn sau chiar o mansardă. Trebuie să vă menționez încă de la început faptul că nu se pot face rezervări pentru corturi (doar pentru căsuțe și mansade), dar eu tot timpul am găsit locuri libere și mereu am campat aici. Vă recomand să sunați înainte de a vă pune în mașină (de preferat cu o zi înainte), așa evitați să ajungeți acolo și să nu găsiți loc liber.

Campingul este păzit. Nu trebuie să vă faceți probleme din acest punct de vedere. Mașina va intra și ea în camping. La recepție, veți primi un tichet cu numărul de înmatriculare al mașinii și numărul de persoane din mașină. Acest tichet trebuie să îl aveși tot timpul î bord, iar în momentul în care părăsiți campingul, cât și la întoarcere, trebuie să-l prezentați paznicului sau celor de a recepție, altfel nu veți putea intra.
Totodată, la recepție veți primi și o brățară cu care veți avea acces în camping șicare va fi tăiată la părăsirea definitivă a campingului. Vă atrag atenția cu faptul c ambele ieșiri din camping (atât cea spre plajă, cât și cea ce dă în bulevard), sunt păzite. Lipsa brățării duce la interzicerea accesului în camping.

Aleg această zonă (Năvodari – Mamaia Nord) deoarece apa este foarte curată. Acum trei săptămâni am fost plecată o zi la Saturn, iar după-amiază malul mării era plin de alge, lucru ce aici nu se întâmplă. Din câte am înțeles, în această zonă montate (undeva în larg) câteva plase ce blocheză algele să ajungă la mal.
Un alt plus este nivelul mării. Dacă doriți să mergeți aici cu picii voștrii, vă spun din experiență că apa nu este foarte adâncă. Salvamarii sunt foarte precauți și faptul că nivelul mării nu este ridicat permite o ușoară relaxare părinților.

V-am lăsat mai sus și o hartă a campingului. Puteți vizita site-ul lor și verifica tarifele: GPM Holiday Camping. Vă las pe final să-mi spuneți unde mergeți voi la mare (în ce zonă/stațiune), de ce și ce anume vă place cel mai mult acolo.

Până ne recitim, vă pup și vă îmbrățișez 🙂

Ivona Dubois.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.